You are currently viewing Editura Alice Books și AudioTribe lansează audiobookul
Mă bucur că mama a murit de Jennette McCurdy

Editura Alice Books și AudioTribe lansează audiobookul
Mă bucur că mama a murit de Jennette McCurdy

  • Post author:
  • Post category:Specials
  • Post comments:0 Comments

Cu un titlu curajos, care ascunde multă iubire, Mă bucur că mama a murit, volumul de memorii al actriței Jennette McCurdy, bestseller #1 New York Times, a luat forma unui audiobook narat cu grijă și empatie de artista Laila Abdel Hafiz.

Publicat de editura Alice Books, Mă bucur că mama a murit este un volum de memorii sfâșietor și amuzant scris de Jennette McCurdy, vedeta serialelor iCarly și Sam & Cat, despre problemele ei ca fost copil actor – printre care tulburări de alimentație, dependență și o relație complicată cu mama ei autoritară – și cum a preluat din nou controlul asupra vieții sale.

Mă bucur că mama a murit este prima colaborare între Alice Books și AudioTribe și marchează, de asemenea, o nouă înfățișare a editurii printr-un rebranding ce evidențiază misiunea acesteia: să publice cărți curajoase, nonconformiste, care nu se tem să spună lucrurilor pe nume, care te poartă în locuri nebănuite. Alice Books este o editură suficient de trăsnită încât să-ți propună lucruri la care nici nu te-ai fi așteptat în feed-ul vieții. Iar noul logo este un flamingo roz întors cu capul în jos.

Alice e curioasă, lipsită de prejudecăți, îndrăzneață, nonconformistă și trăsnită, dar întotdeauna empatică și dornică să se dezvolte și să-i ajute și pe ceilalți. Noul logo, flamingoul roz întors pe dos, o reprezintă de minune. Rozul curajos aduce speranță într-o lume dominată de schimbări haotice și marchează un nou capitol în povestea lui Alice. Flamingoul vine și cu un audiobook la fel de roz, care deschide o conversație importantă despre relațiile dificile cu familia, despre cum ne revenim după o relație toxică și ce putem face pentru a ne vindeca, a lăsa traumele în urmă și a duce o viață autentică. Fiecare carte are însă ceva de oferit, în felul ei, fiecare este aleasă de Alice cu un scop, mereu cu gândul la cititori, fiindcă e conștientă de puterea transformatoare a cărților.  – Lucia Popovici, manager editorial.

Alice Books le aduce cititorilor colecții precum: Mysterious Alice (romane de spionaj, mystery și thriller), Young Alice (romane Young Adult), Classic Alice (literatură clasică), Modern Alice (literatură contemporană), Yesterday (memorii), Graphic Alice (romane grafice, manga), Kokoro (light novels), Closure (self-help), Proud Alice (volume de debut).

Printre autorii publicați se numără: Osamu Dazai (serie de autor, 6 volume publicate, altele în pregătire), Sohn Won-Pyung, Mick Herron, M.L. Rio, Yu Miri, Sang Young Park, Makoto Shinkai și Naruki Nagakawa, Baek Sehee, Aiden Thomas.

În curând, cititorii se vor putea bucura de următoarele titluri: Pastă de fasole dulce de Durian Sukegawa, Vreau să-ți mănânc pancreasul de Yoru Sumino, Iarbă de Keum Suk Gendry-Kim, Tărâmul luminii de Yuko Tsushima (traduceri de Iolanda Prodan), Legende & Latte de Travis Baldree (traducere de Iulia Dromereschi), Piatra de foc și alte povestiri de Kenji Miyazawa (traducere de Raluca Nicolae), Groapa de Hye Young-Pyun (traducere de Virgil-Mihai Țâru), Lacrimi în H-Mart de Michelle Zauner (traducere de Diana Lupu), Supraviețuitorii adulți ai relațiilor familiale toxice (traducere de Anacaona Mîndrilă-Sonetto), Rămân sau plec? Cum să supraviețuiești unei relații cu un partener narcisic de dr. Ramani Durvasula (traducere de Anca Baciu).

***

Mă bucur că mama a murit, de Jennette McCurdy

Traducere: Lucia Popovici

Jennette McCurdy avea șase ani la prima sa probă de actorie. Visul mamei ei era ca unica fiică să devină o vedetă, iar Jennette ar fi făcut orice pentru ca mama ei să fie fericită. Așa că a acceptat ceea ce mama ei numea „restricție calorică”, mâncând puțin și cântărindu-se de cinci ori pe zi. Mama i-a făcut chiar și duș până la șaisprezece ani și, în plus, Jennette a fost obligată să-i împărtășească acesteia jurnalele și e-mailurile, dar și să-și împartă cu ea întregul venit.

În Mă bucur că mama a murit, Jennette povestește toate acestea în amănunt, fără nicio ezitare – la fel cum relatează ce se întâmplă atunci când visul se împlinește în cele din urmă. Distribuită într-un nou serial intitulat iCarly, este împinsă în lumina reflectoarelor.

Deși mama e în al nouălea cer, Jennette este copleșită de anxietate, rușine și ură de sine, care se manifestă prin tulburări de alimentație, dependență și o serie de relații nesănătoase. Aceste probleme nu fac decât să se agraveze când, la scurt timp după ce preia rolul principal în Sam & Cat, serialul derivat din iCarly, alături de Ariana Grande, mama ei moare de cancer. În cele din urmă, după ce descoperă terapia și se lasă de actorie, Jennette își începe recuperarea și decide pentru prima oară în viața ei ce își dorește cu adevărat.

Volumul a dat naștere și unui one-woman show cu același titlu, care s-a jucat de două ori cu casa închisă la Lyric Hyperion Theatre și Hudson Theatres din Los Angeles. În 2017, Jennette a abandonat actoria și s-a apucat de scenaristică și regie. Filmele sale au fost prezentate la Florida Film Festival, Salute Your Shorts Film Festival, Short of the Week și nu numai. Eseurile ei au apărut în HuffPost și The Wall Street Journal. Jennette găzduiește un podcast intitulat Empty Inside, aflat în vârful clasamentelor Apple, în cadrul căruia invitații discută subiecte incomode.

Leave a Reply