You are currently viewing Andreea Verde – Lost în Chapter 3

Andreea Verde – Lost în Chapter 3

  • Post author:
  • Post category:Specials
  • Post comments:0 Comments

…ca în Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Rezultatul a fost prima mea piesă solo – Lost în Chapter 3, compusă în martie 2015 după ce am plecat din trupa în care eram, din relație și de la job. Voiam un început nou pe toate planurile.

Nu mai cântasem de ceva vreme. L-am chemat pe Adi Spier (cânta în trupa Velosonics, la acea vreme) cu chitara. Aveam nevoie să cânt, nu pe o scenă, ci singură, la mine-n sufragerie. Din improvizație în improvizație a ieșit un draft căruia Adi i-a zis inițial “Malade” și care s-a transformat apoi, cu ajutorul lui Alexei Țurcan în Lost in Chapter 3.

Cu greu și cu pauze mari de sincroane am reușit să ne-aducem împreună: regizorul Ion Bădescu, directorul de imagine Alexandra Burca, actorul și prietenul vechi Mihnea Urs, scenograful Geo Delighioz, fulgii din pernele de la bunică-mea și amintirile mele aduse de-acasă. Cd-uri de la fosta trupă, cartea publicată de Mihnea – Cu capul în Non, scrisori netrimise, umbreluțele luate de la Canadian Music Week, cartea În Mijlocul lucrurilor de George Mihalcea combinată cu Foc de Anais Nin, ceasul-vinil de la prima trupă din facultate, magneți din foste relații.

Lucruri care au însemnat ceva. Și fară de care melodia asta nu ar fi existat.

Am filmat timp de 3 anotimpuri. Am prins toamna, iarna și primăvara. 

Am hoinărit cu Bădescu și Alexandra până spre hipotermie prin Cișmigiu, pe lângă Dâmbovița și prin Herăstrău. Apoi pe câmpuri.

Eram toți în același film. Noi 3 înghețând în zăpadă. Noi 3 la 3 dimineața morți de foame la Divanu’ de la Romană (pe care îl regret și acum, acolo am mâncat cel mai bun falafel). Pe câmp la răsărit, câini care ne fugăreau.

Melodia asta se simte ca un tren care merge prin zăpadă, prin munți, și se duce, și se duce, și se duce. Până ajunge-n primăvară. 

Production/Mix/Master by Alexei Turcan @ Unda Recording Bucharest

Producer, Script, Director: Ion Bădescu

Director of photography: Alexandra Burcă

Video Editor, Colorist: Ion Bădescu

With: Mihnea Urs 

Scenography Geo Delighioz

Fashion-designer: Roxana Porumbacu

Headpiece: Carra Accessories (Cătălina Rădulescu)

Hairstyle: Cristina Grama, Roxana Foca, Monalisa Cristache

 

Leave a Reply